Förenkla din vardag

Det går att på ett mycket enkelt sätt förenkla sin vardag, det genom att ha alla dina na värderingar och dina hållpunkter klara. Många gånger så ställs man inför olika val i sin vardag. Ska man göra det här eller det här? Vad är viktigast? Det kan ta en hel del energi från dig och du kan bli överväldigad så att inget alls blir gjort istället. Det bästa är att inte behöva planera så mycket, bara ha ett par punkter att alltid följa. En slags rutin helt enkelt.

Bra hållpunkter i vardagen

Det är alltid bra att ha färdiga lösningar. Det finns säkert redan flera som du redan har, så som maträtter du lagar, träningspass du tränar, platser du besöker. Samla på dessa och återanvänd dem ofta.

En annan bra hållpunkt i vardagen är att göra 10 minuters städning varje dag. Du behöver bara ta en liten runda där hemma. Bädda sängen, torka av diskbänken, töm eller fyll diskmaskinen, vattna blommorna, fyll på toalettpapper med mera. Då blir det lättare att städa lite mer på helgen.

Snabba beslut är bra att fatta ibland. Står du i affären och ska köpa något, stå inte och fundera över sort eller färg, ta det som faller dig in. När det inte är något som spelar roll om en vecka, så är det inte ett livsviktigt beslut. Men just livsavgörande beslut, de kan du lägga tid på så klart.

Strunta även i vad andra gör. Många gånger är de statusar folk lägger upp på nätet inte den sanna bilden. Gör det som är rätt för dig och gör det som gör dig lycklig.

Ha några få mål är bra. Jobba på att få med dem i din vardag. Sen, se till att acceptera hur läget är. Särskilt om det är något du vet att du inte kan ändra på. Det är då inte någon idé att lägga energi på att älta det. 

Njut av egentid

Något som är viktigt i vardagen är att få egentid. Det behöver inte vara välplanerade saker, utan det kan vara att du sätter dig en timme med din favoritbok eller serie. Det behöver inte vara en massa avancerade saker, utan bara tid för reflektion och återhämtning.

Planera

Även om man kan ta mycket som det kommer är det ibland bra att planera. Du kan planera vecka för vecka. Sätt dig en dag och skriv upp vad du ska äta, vad du ska träna, om du ska iväg med mera. Det kan vara bra att ha en kalender för viktiga saker. 

1 Sep 2020